sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Avokado-suklaamousse


Tätä jälkiruokaa olen halunnut kokeilla jo pitkään, koska niin moni on sitä hehkuttanut ja meillä asuu myös useitakin suklaamoussen ystäviä. Avokado-suklaamoussesta olen kuullut ja lukenut pelkästään kehuja ja nyt tiedän, miksi.

Herkku oli jopa nopeampi ja vaivattomampi väsätä kuin perinteinen suklaamousse. Ja ennen kaikkea paljon terveellisempi ja herkullisempikin! Kermainen, moussemainen rakenne tulee siis avokadosta.

Innostuin laittamaan raakakaakaota mukaan reippaasti (4 dl), ja lasten makuun moussesta tuli melko vahvaa tummasuklaamoussea,  joka kuitenkin aikuiseen makuun maistui juuri hyvältä. Ensi kerralla tiedän kuitenkin jättää raakakaakaon määrän pienemmäksi, niin maistuu ehkä lapsillekin paremmin.

Kuten kaikki ovat kehuneet, tätä ei tosiaan maun tai rakenteenkaan puolesta mitenkään voi erottaa "perinteisestä" suklaamoussesta. Todella hyvää ja mikä parasta, tätä voi ja saa syödä hyvällä omallatunnolla ja silti voida hyvin!



Avokado-suklaamousse (5 kpl noin 1,5dl annosta)

4 kypsää, pehmeää avokadoa
noin 1 purkki jääkaapissa ollutta, kovettunutta kookosmaitoa
noin 2-4 dl raakakaakaojauhetta, riippuen siitä kuinka tummaa suklaata haluat
hunajaa oman maun mukaan (itse laitoin reippaasti, ehkä 5-6 lusikallista)

Soseuta avokadot blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää muut ainekset vähitellen, sekoita mousseksi ja nauti vaikkapa hedelmien ja marjojen kera. :)

Kuinkas moni teistä lukijoista on nautiskellut avokado-suklaamoussesta? Onko teillä omia hyviä vinkkejä tai reseptejä sen tekoon? :)



4 kommenttia:

  1. Todellakin avokadosuklaamousse on herkkua! Itse makeutan mousseni taateleilla, saatampa laittaa banaaninkin jos haluan siihen massaa lisää. Kookosmaidon jätän välistä kun olen vähän kookosongelmainen ;) Mousse on ihan parasta vadelmien kanssa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Paula! Taatelivinkki onkin hyvä, samoin banaanit. :) Täytyypä kokeilla sitä ensi kerralla! Tällä kertaa tosiaan oli hunajaa mausteena. Ja vadelmat varmasti moussen kanssa herkkua!

    VastaaPoista
  3. Taatelit tosiaan toimivat! Mä käytän myös tähänkin yleensä banaania ja kookosta öljyn muodossa ainakin joskus... Nam ��

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentista raakaajakypsaa! Kiva kun kirjoittelit. :) Hyvää oli tosiaan!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...